Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stäng av Putin #switchoffputin

2022-04-11 - 2022-05-22

Nu stänger vi av Putin

EU kan omedelbart sluta köpa fossila bränslen från Kreml om unionen är beredd att genomföra en radikal plan för bränslebyte och energiransonering. Detta enligt en banbrytande ny rapport från den europeiska miljöorganisationen RePlanet, där svenska Ekomodernisterna är en av medlemmarna.

Rapporten, med titeln “Stäng av Putin: En plan för energisolidaritet med Ukraina”, är den första studie som fullt ut visar att ett omedelbart embargo mot rysk olja och gas är möjligt, och hur man får ihop siffrorna för att genomföra det i praktiken.

 

Här läser du mer om kampanjen

#switchoffputin

Vår sammanfattning av den undersökning som ligger till grund för kampanjen

Ekomodernisternas pressmeddelande

The Guardian har uppmärksammat kampanjen.

The Guardian skriver om kampanjen

 

RePlanet och Ekomodernister i Europa

RePlanet är en ny europeisk samarbetsorganisation för miljöorganisationer med medlemmar i tretton europeiska länder – däribland Svenska Ekomodernisterna. Förenade av den framväxande ekomodernistiska idén är RePlanet unikt bland miljöorganisationer för att främja användningen av teknologier som avancerad kärnkraft, cellulärt jordbruk och genredigering. Målet är att se 50 procent av Europa förvildas, att klimatet ska svalna och energiöverskott uppnås i det globala Syd.

www.replanet.ngo

 

Detaljer

Start:
2022-04-11
Slutar:
2022-05-22
Webbplats:
https://www.switchoffputin.org/

Arrangör

Svenska Ekomodernisterna